donderdag 8 oktober 2015

ontsmeltbaar ijs


Drie oud studenten van de Kanto Gaikun universiteit in Japan hebben een ‘onsmeltbaar’ ijsje ontwikkeld wat nu razend populair is onder kinderen. Proefpersonen vinden het ijs net zo romig en luchtig smaken als een traditioneel ijsje.
Dit onsmeltbare ijs is het idee van drie jonge studenten uit Yokohama als afsluiting van hun studie. Het ijs houd een zachte textuur gedurende 30 minuten in kamer temperatuur, zonder te smelten. Het geheim achter het hittebestendige ijs? Gelatine. Door dit ingrediënt toe te voegen krijgt het ijs een andere structuur dan normaal ijs, zonder de smaak al te heftig aan te passen.
Aangezien de samenstelling van het goedje is verandert, is het niet toegestaan om het product ijs te noemen. Shinichiro Kato, de manager van de voedselproducent Yayoi Sunfoods Co, had over dit project van de studenten gehoord en bood hen aan om het goedje te commercialiseren. Het kwam vorig jaar in de winkel in vijf verschillende smaken: vanille, chocola, aardbei, groene thee en adukibonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten